Bator Julita
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Biblioteka dla Dorosłych
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Bator Julita
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Jachowicz Stanisław
(159)
Lech Justyna
(138)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(134)
Rolando Bianka
(131)
Mickiewicz Adam
(129)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(127)
Czechowicz Józef
(119)
Liebert Jerzy
(105)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(90)
Steel Danielle (1947- )
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Roberts Nora (1950- )
(84)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(82)
Sekuła Elżbieta
(79)
Baudelaire Charles
(77)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(77)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Drewnowski Jacek (1974- )
(74)
Maliszewski Karol
(74)
Kornhauser Julian
(72)
Syrokomla Władysław
(70)
Fabianowska Małgorzata
(69)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Lange Antoni
(65)
Mróz Remigiusz (1987- )
(63)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(60)
Sienkiewicz Henryk
(60)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Stefańska Paulina
(57)
Zarawska Patrycja (1970- )
(57)
Christie Agatha (1890-1976)
(55)
Podsiadło Jacek
(55)
Remiszewski Ryszard M. (1951- )
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Shakespeare William (1564-1616)
(55)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(55)
Spirydowicz Ewa
(54)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(54)
Grabiński Stefan
(53)
Miłobędzka Krystyna
(53)
Król Michał
(52)
Wiedemann Adam
(50)
Mirandola Franciszek
(49)
Hanna Gąssowska
(48)
Ostrowska Bronisława
(48)
Webb Holly
(48)
Wolny-Hamkało Agnieszka
(48)
Norwid Cyprian Kamil
(47)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(47)
Ginalska Agnieszka
(46)
Kledzik Emilia (1982- )
(46)
Kraśko Jan (1954- )
(46)
Michalak Katarzyna (1969- )
(46)
Prus Bolesław (1847-1912)
(46)
Chotomska Wanda (1929- )
(45)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(45)
Lipszyc Jarosław
(45)
Grzebalski Mariusz
(44)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(44)
Polkowski Andrzej
(44)
Szlengel Władysław
(44)
Jax Joanna (1969- )
(43)
Krentz Jayne Ann (1948- )
(43)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(43)
Popławska Anna (filolog)
(43)
Borowski Tadeusz
(42)
Cussler Clive (1931-2020)
(42)
Włodarczyk Barbara
(42)
Gajcy Tadeusz
(41)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(41)
Nadwadowska Małgorzata
(41)
Szulc Andrzej
(41)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Odżywianie
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Zamień chemię na jedzenie / Julita Bator. - Kraków : Znak, 2013. - 286, [2] s. ; 21 cm.
Forma i typ
Temat
Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku! Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu ADHD. Niewiele przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących sztucznych dodatków do żywności. Julita Bator weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na äpolepszaczeö i konserwanty musiała zmienić styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając dużych sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych produktów, żyć bez ächemiiö. Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane z naszego dzieciństwa. W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności, ale także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej